Verkkokurssit

Verkkokursseilla voit opiskella oman aikataulusi mukaan. Voit suorittaa opintokokonaisuuksia omaan tahtiisi, opinnot ovat saatavilla aika- ja paikkariippumattomasti.

Kullekin opintokokonaisuudelle on määritelty enimmäissuoritusaika, tämä vaihtelee opintosisällön laajuuden mukaan kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Tänä aikana voit suorittaa osakokonaisuuksia tai koko kokonaisuuden kerralla – sinä valitset. Severi muistaa mihin viimeksi jäit opinnoissasi, pääset siis seuraavalla kerralla suoraan jatkamaan siitä.

Tietyissä kursseissa on määritelty etenemisjärjestys, tämä tarkoittaa esimerkiksi että teoriaan on paneuduttava ennen loppukoetta. Osa kursseista sisältää vapaata harjoittelua, jolloin voit suorittaa kurssia vapaasti haluamassasi järjestyksessä tai kerrata joitain osioita useampaan kertaan.

Verkkokurssit täydentävät lähiopetusta. osa kursseista vastaa sisällöltään ja laajuudeltaan lähiopetusta, osa on uusia erillisiä kokonaisuuksia tai pienempiä osioita lähiopetuksesta. suoritettuasi kurssin saat kurssitodistuksen pdf-muodossa suoraan ruudullesi.

Tutustu verkkokurssialustan käyttöön: verkkokurssiopas

Tutustu kurssivalikoimaan ja kurssien sisältöihin :


 

Vuosilomakurssi

Vuosiloman verkkokurssilla käsitellään sähköistysalan vuosiloma-asiat niin vuosilomalain kuin työehtosopimuksen (TES) osalta.


Osta Siirry

 

SFS 6000: Maadoitus ja suojaava potentiaalintasaus

Tässä verkkokurssissa käydään läpi standardin SFS-6000 vaatimukset ja olennaisimmat suositukset maadoitusten ja potentiaalintasausten toteuttamisesta. Kurssi on jaettu kolmeen osaan, joista kunkin suorittaminen kestää noin puoli tuntia.

Osta Siirry

SFS 6000: Vika- ja ylivirtasuojaukset

Tässä verkkokurssissa käydään läpi standardin SFS-6000 vaatimukset ja olennaisimmat suositukset vika- ja ylivirtasuojausten toteuttamisesta. Kurssi on jaettu kolmeen osaan, joista kunkin suorittaminen kestää noin puoli tuntia.

Osta Siirry

SFS 6002: Sähkötyöturvallisuus verkkokurssi

Tässä verkkokurssissa käydään läpi sähkötyöturvallisuusstandardi SFS6002:n sisältö sekä sähkötöitä koskevat kansalliset säädökset. Kurssin päättää loppukoe, jonka hyväksytysti suoritettuasi voit tulostaa kurssitodistuksen. Sähkötyöturvallisuuskortin saat postitse. Kurssin suoritusaikaa on 30 päivää. Voit koska tahansa keskeyttää kurssin, palata siihen takaisin tai kerrata jo läpi käymiäsi osia. Loppukoetta voit kuitenkin yrittää ainoastaan kaksi kertaa.

Osta Siirry

SFS 6002ENG Electrical safety verkkokurssi

SFS 6002 Electrical Safety web course will provide you with the same skills as a corresponding classroom teaching would. The web course gives you freedom – you can study whenever you want to and wherever it suits you. You can move back and forth and repeat all the parts within the study time. The course is open for 30 days in Severi after you have received a separate activation e-mail concerning access rights.
Osta Siirry

 

Löydä sähkömies - palveluvalmennus

Löydä sähkömies- palvelukoulutukset sisältävät monipuolisia myynnin ja markkinoinnin taitoja. Koulutus sisältää lisäksi teknistä ja lainsäädännöllistä asiaa. Koulutuksen jälkeen omat valmiudet myyntiin ovat kehittyneet, tiedät mitä yksinkertaisia keinoja on tehdä itse markkinointia, ymmärrät kuluttaja-asiakkaiden kanssa toimimista paremmin ja tiedotat, minkälaisia valmiita tuotepakettiratkaisuja kuluttajille voi tarjota. Löydä sähkömies-palvelu valmennettuja urakoitsijoita mainostetaan valtakunnallisesti. Kurssin 2. osio täydentyy palveluun huhtikuun aikana.

Osta Siirry

 

Sähköturvallisuustutkinnon harjoittelu

Sähköturvallisuustutkinnon valmennus verkkokurssina parantaa mahdollisuuksiasi menestyä sähköturvallisuustutkinnossa. Harjoitusaineistoon on koostettu kysymyksiä ja vastauksia tutkinnon aihepiireistä. Voit harjoitella kysymyksiä verkossa silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kysymysten välillä voit liikkua edestakaisin ja kerrata tarvittavia kohtia. Vastattuasi kysymyksiin saat palautteen menikö vastaukset oikein sekä mihin oikeat vastaukset perustuu ja mistä ne lähdeaineistosta löytyvät.
Lopuksi voit harjoitella tutkinnon suorittamista.

Osta Siirry


Työkalu tietosuoja-asetuksen velvoitteiden hoitamiseen

25.5.2018 astuvat voimaan tietosuoja-asetuksen velvoitteet, jotka koskevat kaikkia henkilötietoja käsitteleviä yrityksiä. Tällä verkkokurssilla opit olennaiset asiat tietosuoja-asetuksesta ja sen velvoitteista. Lisäksi kurssin lopussa on valmiita lomakepohjia ja täyttöohjeet näihin.

Työkalu on jäsenpalvelua STUL:n varsinaisille ja jäsenjärjestöjen jäsenille ja se sisältyy jäsenmaksuun. Jäsenet ja jäsenjärjestöjen jäsenet voivat siirtyä suoraan Severiin  

Osta Siirry


KNX-järjestelmien perusteet

Tällä verkkokurssilla käsitellään KNX-järjestelmän perusteita.

Kurssilla käydään läpi KNX-järjestelmien yleisesittely ja tehdään silmäys KNX:n tarjoamista käyttö- ja sovellusmahdollisuuksista. Tarkemmin kurssilla käydään läpi järjestelmään kuuluvat laitteet ja niiden väliset kommunikaatiomediat. Lisäksi esitellään, miten ja missä formaatissa järjestelmän sanomat kulkevat laitteiden välillä. KNX-järjestelmän tarjoamat ratkaisut osana nykyaikaista kiinteistöä esitellään. Laadukas KNX-toteutus vaatii suunnitelmallisuutta ja kurssilla opetetaan hallitsemaan KNX-projektit alusta loppuun. Lopuksi tehdään vielä katsaus, miten ETS-ohjelmaa käytetään. 


Osta Siirry