29.5.2007 Päivitys / Sähköalan tietokansio

VUODEN 2007 ENSIMMÄINEN TÄYDENNYSJAKELU

Vuosi on vaihtunut ja Sähköalan tietokansion vuoden ensimmäinen päivitys on verkossa.

Laki ja määräyspuolelle ei ole uusia tekstejä tullut. Muutokset säädössivuilla ovat muutaman vanhan säädöksen poistamiseen. Sähköturvallisuussäädöksiin liittyvä EMC-direktiivin aiheuttamat muutokset eivät ehtineet tähän päivitykseen, sillä eduskunta palautti muutosehdotukset takaisin ministeriöön vielä korjattavaksi. Vielähän on muutama kuukausi aikaa saattaa EMC-direktiivin sisältö osaksi kansallista lainsäädäntöä.

Uusina teksteinä perinteiseen tapaan on sähköturvallisuusviranomaisen TUKESin julkaisemia tiedotteita, joita tällä kertaa on kolme. Niistä mielenkiintoinen on pienkohteiden valvontahanke, jossa 145 rakennuksen sähköasennusten toteutusta selvitettiin. Edelleen tuntuu käyttöönottotarkastusten tekeminen olevan puutteellista. Muita tiedotteita ovat pienjännitedirektiivin päivitys ja TV-palojen väheneminen.
Sähköteknisiin tietojärjestelmiin, jotka nykyisin kehittyvät sähkötekniikan alueella nopeimmin, on kansiossa sitä käsittelevään osaan päivitetty ja lisätty tekstejä.
 
Kansioon tietysti päivitetty ajan tasalle valtuutettuja tarkastajia ja laitoksia koskevat tiedot sekä vuoden vaihteessa muuttuneet TUKESin palveluistaan perimät maksut.
 
Päivitetyissä verkkosivuissa on taas sähkö- ja erityisesti sähköasennusalalla tarvittava tieto ajantasaisena.