16.11.2018 Päivityksiä Sähköistysalan työsuhdekansioon

Hyvä Sähköistysalan työsuhdekansion tilaaja,


Olemme tämän syksyn aikana päivittäneet Sähköistysalan työsuhdekansiota tarkoituksena lisätä tuotteen käyttömukavuutta. Päivityksessä karsittiin välilehtien määrää, sekä jaettiin laajasisältöisiä dokumentteja useampaan osaan.

Välilehtien karsiminen

Työsuhdekansion välilehtien määrää on vähennetty yhdistämällä joitakin aihepiirejä saman välilehden alle. Yhdistimme aihepiirejä seuraavasti:

  • Työaika + Vuosiloma = Työaika ja vuosiloma
  • Työpalkat +Työpalkkojen sijasta maksettavat korvaukset  
    = Palkat ja työpalkkojen sijasta maksettavat korvaukset

AT-tiedotteet

Näkyvin muutos koskee Ajankohtaistiedotteita, jotka löytyivät aiemmin vuositasolla omilta välilehdiltään aina vuodesta 2006 alkaen. Nyt kuluvaa vuotta aiemmat AT-tiedotteet on arkistoitu kolmelle välilehdelle, joihin voi siis yhä halutessaan palata.

Vuoden 2018 AT-tiedotteet löytyvät selailunäkymässä omalta välilehdeltään.

Laajasisältöiset dokumentit

Kaksi sisällöltään laajaa dokumenttia on nyt jaettu useammaksi dokumentiksi, jotta aiheisiin tutustuminen yksityiskohtaisesti olisi vaivattomampaa.

Dokumentti Työsopimuksen tekeminen, päättäminen ja lomauttaminen löytyy kolmena erillisenä dokumenttina, jotka käsittelevät täsmälleen samoja aiheita kuin em. asiakirjassa, mutta aihekohtaisesti. Nämä dokumentit löytyvät Työsopimuksen tekeminen, lomauttaminen ja päättäminen -välilehdeltä.

Toinen kattavan määrän tietoa sisältävä dokumentti Työpalkkojen sijasta maksettavat korvaukset on myös jaettu kolmeen osaan, ja nämä löytyvät välilehdeltä Palkat ja työpalkkojen sijasta maksettavat korvaukset:

  • Sairausajan palkka
  • Perhevapaat
  • Arkipyhäkorvaukset, itsenäisyyspäivä, korvauskeskituntiansiot

Lomakkeet

Lomakkeet-välilehdeltä löytyvät kaikki Sähköistysalan työsuhdekansion dokumenteissa viitatut lomakkeet näköisversioina. Sähköisiä lomakkeita on tilattavissa lomakepalvelusta Sähköinfon verkkokaupasta. Lomakkeita voi tilata myös yksittäin.

Severin käyttöön liittyvää ohjeistusta

Suosittelemme käyttämään Severin Selailu-näkymää Sähköistysalan työsuhdekansion sisällön hakuun. Selailu-näkymä näyttää kaikki tilaamasi tuotteet, jolloin pääset tarkastelemaan kunkin tuotteen sisältöä vaivattomasti klikkaamalla haluamaasi tuotetta. Selailu-näkymän käyttö on suositeltavaa erityisesti Sähköistysalan työsuhdekansion kohdalla, sillä kansion dokumenttien määrä on verrattain maltillinen, jolloin Selailu-näkymän kautta halutut dokumentit löytyvät nopeasti kansion välilehdiltä.

Yhteydenotot

Lisätietoja työsuhdekansion sisällöstä antaa lakimies Inka-Liisa Ahokas,
inka-liisa.ahokas@stul.fi, 09 5476 1403.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa yhteydenotot sähköpostitse
severi@sahkoinfo.fi,  tai puhelimitse 09 547 610.