Ohjelmistot ja tiedostot

 

LATAA JA ASENNA      TIETOKANTAPÄIVITYKSET      VAATIMUKSET

TUKI     KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

FEBDOK on pienjännitesähköasennusten mitoitukseen ja dokumentointiin tarkoitettu ohjelma. Ohjemisto tarkistaa sähköasennuksen standardinmukaisuuden standardin SFS 6000 mukaan ja sitä voidaan käyttää myös vaativien generaattori- ja UPS-laitteistoihin liitettyjen sähköasennusten laskentaan ja dokumentointiin. 

Ohjelman ja lisäosien tilaus: http://kauppa.sahkoinfo.fi/product/group/63

Tilaamasi tuotteen aktivointikoodin löydät kirjautumalla Severiin sisään ja tarkastamalla Omat tiedot -valikon kautta tilauksesi tietoja.

Sopimusehdot näkyvät tuotteen asennuksen yhteydessä sekä löydät ne Severin Sopimusehdot -valikosta.

Uuden 6.0 version käyttöoppaan saat tästä linkistä.

Voit tutustua myös Febdokin pikaoppaaseen: http://severi.sahkoinfo.fi/febdokopas/

 

 

________________________________

LATAA JA ASENNA (Uusin versio 6.0.223)

Varmista ohjelmiston vaatimukset alempana.

HUOM. Osa ohjeista on luotu vanhemmilla versioilla, mutta nämä pätevät pääpiirteittäin myös uudemman version kanssa. Ota tarvittaessa yhteyttä suoraan tukeen.

Jos päivität vanhan ohjelmiston, huolehdithan varmuuskopioiden tekemisen: Ohjeet

Asennustiedostoilla voit päivittää nykyisen ohjelmiston suoraan päälle asentamalla (version 5.5.00 ja uudemmat) tai tehdä kokonaan uuden asennuksen.


Yksittäiskäyttäjä/paikallisasennus ja Demo-versio:

Lataa Setup_Single.exe ja suorita se. Asennusohjeet.

Voit käynnistää 45 päivän demo-version valitsemalla ohjelman asennuksen jälkeen ensimmäisellä käynnistyksellä, että käytössä ei ole aktivointikoodia/lisenssiavainta.

 

Verkkoasennus: 

HUOM. Palvelimen asennus ja päivitys tulee tehdä palvelimelta itseltään, ei esimerkiksi verkkolevylle verkon yli työpisteeltä.

Lataa Setup_Server.exe ja suorita se koneella, joka toimii Febdok -palvelimena. Työpisteille asennetaan palvelimen asennushakemistosta erillinen työpiste (client) -ohjelma. Työpisteiden käyttäjillä tulee olla täydet luku- ja muokkausoikeudet palvelimen Febdokin asennushakemistoon.

Asennusohjeet.

SQL-tietokannan käyttäjät! Mikäli olette muuntaneet tietokantanne SQL -palvelimella toimivaksi (Febdokin käynnistysikkuna näyttää versioksi SQL), teidän tulee päivittää uudet tietokannat SQL-palvelimelle erikseen ajamalla FebSQL.exe uudelleen asennushakemistosta.

 

Client (Verkkoversion työpisteohjelma):

Verkkoversioiden työpisteille asennettava ohjelma löytyy palvelimen asennushakemistosta \Klientsetup\ -kansiosta. Asennustiedosto tulee käynnistää yhdessä kansiosta löytyvän tekstitiedoston kanssa, jotta palvelinpolku tulee oikein työpisteohjelmaan.

Työpisteohjelmaa ei tarvitse päivittää palvelinpäivityksen yhteydessä työpisteille, jos client versio on 5.3 tai uudempi.

Asennusohjeet.


SQL -tietokantamuunnos verkkoversiolle:

Febdokin oletustietokanta on vika-altis hitailla tai viiveellisillä verkkoyhteyksillä, esimerkiksi etäyhteyksillä. Toiminnan parantamiseksi voitte tehdä Febdok SQL -tietokantamuunnoksen palvelinversioille. Tämän edellytykset ovat:

 • Käyttäjän oma SQL-palvelin (käyttöönotettu, valmiiksi asennettu). MS SQL 2008 - 2016 ja MS SQL Express -versio ovat testattu toimiviksi. Emme voi taata tukea SQL -palvelimen perustamiselle.
 • SQL -palvelimelle muunnoksen tekevällä taholla tulee olla riittävät oikeudet tietokannan perustamiseen (dbcreator) ja tulevilla käyttäjillä tulee olla oikeus tietokannan lukuun ja kirjoittamiseen.

Febdok SQL -muunnosohjelma löytyy Febdokin asennushakemistosta. Ohjeet (englanniksi)

Tietokantamuunnoksen NELFOreg tuotetietokanta on muunnettava uudelleeN SQL -palvelimelle aina kun kyseinen tiedosto on päivittynyt ohjelmapäivityksen tai erillisen tietokantapäivityksen myötä.

 

Clientremover (Windows rekisteriavaimien siivous):

Avuksi Febdok-käyttäjän poistoon tietokoneen tiedoista, jos ohjelman poisto on tehty väärin tai halutaan vaihtaa aktivointikoodi toiseen. Tämä poistaa kaikki rekisteriavaimet liittyen Febdokiin!

Lataa tästä Clientremover

 

 

________________________________

TIETOKANTAPÄIVITYKSET

Uusia tietokantoja saatetaan julkaista eri tahtiin kuin ohjelmistopäivityksiä.

Uusin tietokanta on julkaistu: 29.6.2021

Lataa uusin tietokanta

HUOM. Uusin tietokanta toimii vain versiosta 6.0.223 lähtien.

6.0.223 ohjelmistojulkaisun jälkeen tulleet muutokset tietokantaan löydätte tarvittaessa norjan kielisinä muutosluettelosta 1 ja muutosluettelosta 2.

Tarkistaminen: Voit tarkistaa nykyisen tietokantasi päiväyksen Febdokin asetukset -> oletusasetukset -> Yleiset asetukset -> NELFOreg versio: -kohdasta

Asennusohje: Lataa yllä olevasta linkistä viimeisin tietokanta. Korvaa nykyinen tietokanta Febdokin asennushakemistosta.

Paikallisversiot: C:\Programdata\Febdok\

Palvelinversiot: /verkkopolku/Febdok-asennushakemisto/

SQL-versiot: Päivitä ohjelma/tietokanta ja sen jälkeen aja /verkkopolku/Febdok-asennushakemisto/FebSQL.exe -muunnosohjelma ja muunna NELFOreg uudestaan SQL-palvelimelle. Muunnosohjelma päivittää tietokannan automaattisesti.

 

 

________________________________

OHJELMISTON VAATIMUKSET:

 • Windows 7
 • Windows Server 2008 R2
 • Windows 8/8.1
 • Windows Server 2012 R2
 • Windows 10
 • Windows Server 2016
 • .NET framework 4.5.2
 • Microsoft Access Database Engine 2010 32 bit
 • 1 GB kovalevytilaa
 • Internet yhteys lisensointia varten, automaattisia päivityksiä varten ja käyttöohjetta varten
 • Usean käyttäjän verkkoversiossa voi tehdä SQL-tietokantamuunnoksen paremman toiminnan varmistamiseksi. Febdok on testattu Microsoft SQL -ohjelmistolla.

 

 

________________________________

TUKI

Ohjelman käyttöön liittyvät asiat:

Matti Orrberg
Tekninen asiantuntija
matti.orrberg@sahkoinfo.fi
09 5476 1302

Timo Ylinen
Tekninen asiantuntija
Timo.Ylinen@sahkoinfo.fi
09 5476 1320


Esa Tiainen 
Tekninen johtaja
Esa.Tiainen@sahkoinfo.fi
09 5476 1319

 
Ohjelman myynti: http://kauppa.sahkoinfo.fi/febdok

Kari Jaakola

Myyntipäällikkö

Kari.Jaakola@sahkoinfo.fi

050 374 3700

 

 

________________________________

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

23.3.2020: ABB:n S200 -sarjan johdonsuojakatkaisijat eivät enää näy ohjelmassa?

Osa käyttäjistä on ottanut käyttöön uudemman Febdok version 6.0.192 tai 6.0.193 version, joita ei olla Suomessa vielä virallisesti julkaistu. Näiden mukana on julkaistu 12.12.2019 päivätty tietokanta (NelfoReg-tiedosto), joka on jouduttu osittain palauttamaan vanhoista varmuuskopioista. Tämän myötä ABB:n S200 sarjan Suomen saatavuus tieto on kadonnut. Tämä tullaan korjaamaan pikimmiten.

Korjaus: Päivitä Febdok versioon 6.0.196 tai uudempi