Ohjelmistot ja tiedostot

OHJEET   LATAA JA ASENNA      TIETOKANTAPÄIVITYKSET      VAATIMUKSET

TUKI     KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

________________________________

AJANKOHTAISTA

Versio 7.8 on julkaistu 24.5.2024

Versiossa 7.8 havaittuja ongelmia:

- UPS jälkeisten piirien suojalaitteiden näkemien oikosulkuvirtojen kohdalla ei ole ilmoitettu mistä tilanteesta oikosulkuvirta on syntynyt eli onko kyseessä UPS:in akusto tilanne, jossa UPS näkee tilanteen oikosulkuna vai näkeekö UPS tilanteen ylikuormana vai tuleeko heikoin tilanne UPS:in ohitussyötön kautta.

- Kaapelin maksimipituuden laskenta vikasuojauksen kannalta näyttää liian lyhyttä pituutta, jos piiriä muokkaa siten, että siinä on erilliset suojalaitteet oikosululle ja ylikuormalle ja viel ylikuormitussuoja jälkeen on toinen kaapeli samassa piirissä.

- Katkaisijoiden asettelua I-toiminnolla ei pysty tietyissä tilanteissa asettelemaan korkeammille arvoille, vaikka oikosulkuvirtaa pitäisi olla riittävästi jakelussa.


________________________________

YLEISTÄ

Ohjelman ja lisäosien tilaus: http://www.sahkoinfo.fi/febdok

Tilaamasi tuotteen aktivointikoodin löydät kirjautumalla Severiin sisään ja tarkastamalla Omat tiedot -valikon kautta tilauksesi tietoja.

Sopimusehdot näkyvät tuotteen asennuksen yhteydessä sekä löydät ne Severin Sopimusehdot -valikosta.

 


________________________________

OHJEET

Käyttöopas. Päivitämme käyttöohjeen 7 -versiolle pikimmiten.

Ohjeet 7 versioon päivittämiseen ja uusista ominaisuuksista. 

Ohjeet varmuuskopioiden tekemiseen ja palauttamiseen.

Asennusohjeita löydät alta asennusmedioiden yhteydestä.

 

Sivuston alkuun

________________________________

LATAA JA ASENNA

HUOM. Alla olevat linkit lataavat aina uusimman tiedoston, joka on julkaistu www.febdok.no -osoitteessa ohjelmiston kehittäjän sivuilla. Pyydä tarvittaessa tukemme avulla linkit vanhempaan ohjelmaversioon.

Voit päivittää 7-versioon nykyisen 6-version ohjelmiston suoraan päälle asentamalla tai tehdä kokonaan uuden asennuksen samoilla tiedostoilla.

Voit asentaa samalla aktivointiavaimella sekä paikallisasennuksen sekä verkkoversion, mutta ilmoitathan meille, jos haluat muuttaa tilaustuotteesi niin päivitämme tietomme.

HUOM. Asennusohjeet on luotu vanhemmilla versioilla, mutta nämä pätevät pääpiirteittäin myös uudemman version kanssa.

 

Yksittäiskäyttäjä/paikallisasennus ja Demo-versio:

- 32-bittinen asennus: Setup_Local.exe

- 64-bittinen asennus: Setup_Local_x64.exe

Asennusohjeet.

Voit käynnistää 45 päivän demo-version valitsemalla ohjelman asennuksen jälkeen ensimmäisellä käynnistyksellä, että käytössä ei ole aktivointikoodia/lisenssiavainta.

 

Verkkoasennus: 

HUOM. Palvelimen asennus ja päivitys tulee tehdä palvelimelta itseltään, ei esimerkiksi verkkolevylle verkon yli työpisteeltä.

Lataa alta asennustiedosto ja suorita se koneella, joka toimii Febdok -palvelimena. Työpisteille asennetaan palvelimen asennushakemistosta erillinen työpiste (client) -ohjelma. Työpisteiden käyttäjillä tulee olla täydet luku- ja muokkausoikeudet palvelimen Febdokin asennushakemistoon.

- 32-bittinen asennus: Setup_Server.exe

- 64-bittinen asennus: Setup_Server_x64.exe

Asennusohjeet.

SQL-tietokannan käyttävät ohjelmiston päivittäjät! Mikäli olette muuntaneet tietokantanne SQL -palvelimella toimivaksi (Febdokin käynnistysikkuna näyttää versioksi SQL), teidän tulee päivittää uudet tuotetietokannat (nelforeg) SQL-palvelimelle erikseen ajamalla FebSQL.exe asennushakemistosta.

 

Client (Verkkoversion työpisteohjelma):

Verkkoversioiden työpisteille asennettava ohjelma löytyy palvelimen asennushakemistosta \Klientsetup\ -kansiosta. Asennustiedosto tulee käynnistää yhdessä kansiosta löytyvän tekstitiedoston kanssa, jotta palvelinpolku tulee oikein työpisteohjelmaan.

Työpisteohjelma on aina suositeltavaa päivittää uudempaan versioon, mutta yleensä tämä ei ole tarpeen.

Asennusohjeet.


SQL -tietokantamuunnos verkkoversiolle:

Febdokin oletustietokanta on vika-altis hitailla tai viiveellisillä verkkoyhteyksillä, esimerkiksi etäyhteyksillä. Toiminnan parantamiseksi voitte tehdä Febdok SQL -tietokantamuunnoksen palvelinversioille. Tämän edellytykset ovat:

  • Käyttäjän oma SQL-palvelin (käyttöönotettu, valmiiksi asennettu). MS SQL 2008 - 2016 ja MS SQL Express -versio ovat testattu toimiviksi. Emme voi taata tukea SQL -palvelimen perustamiselle.
  • SQL -palvelimelle muunnoksen tekevällä taholla tulee olla riittävät oikeudet tietokannan perustamiseen (dbcreator) ja tulevilla käyttäjillä tulee olla oikeus tietokannan lukuun ja kirjoittamiseen.

Febdok SQL -muunnosohjelma löytyy Febdokin asennushakemistosta. Muunnosohjelman ohjeet (englanniksi)

HUOM. Tietokantamuunnoksen jälkeen NELFOreg tuotetietokanta on muunnettava uudelleen SQL -palvelimelle aina kun kyseinen tiedosto on päivittynyt ohjelmapäivityksen tai erillisen tietokantapäivityksen myötä.

 

Clientremover (Windows rekisteriavaimien siivous):

Avuksi Febdok-käyttäjän poistoon tietokoneen tiedoista, jos ohjelman poisto on tehty väärin tai halutaan vaihtaa aktivointikoodi toiseen. Tämä poistaa kaikki rekisteriavaimet liittyen Febdokiin!

Lataa tästä Clientremover

 

 Sivuston alkuun

________________________________

TIETOKANTAPÄIVITYKSET

Uusia tietokantoja saatetaan julkaista eri tahtiin kuin ohjelmistopäivityksiä.

 

Uusin tietokanta on julkaistu 23.4.2024 version 7.7 mukana.

 

Tarkistaminen: Voit tarkistaa nykyisen tietokantasi päiväyksen Febdokin asetukset -> oletusasetukset -> Yleiset asetukset -> NELFOreg versio: -kohdasta

Asennusohje: Lataa yllä olevasta linkistä viimeisin tietokanta. Korvaa nykyinen tietokanta Febdokin asennushakemistosta.

Paikallisversiot: C:\Programdata\Febdok\

Palvelinversiot: /verkkopolku/Febdok-asennushakemisto/

SQL-versiot: Päivitä ohjelma/tietokanta ja sen jälkeen aja /verkkopolku/Febdok-asennushakemisto/FebSQL.exe -muunnosohjelma ja muunna NELFOreg uudestaan SQL-palvelimelle. Muunnosohjelma päivittää tietokannan automaattisesti.

 

 Sivuston alkuun

________________________________

OHJELMISTON VAATIMUKSET (7-versio tai uudempi):

  • .NET framework 4.8 tai uudempi
  • Microsoft Access Database Engine 2016 32-bittinen tai 64-bittinen riippuen käytetystä käyttöjärjestelmästä ja Febdok asennuksesta
  • 1 GB kovalevytilaa
  • Internet yhteys lisensointia varten, automaattisia päivityksiä varten ja käyttöohjetta varten (TCP portti 80, yhteys osoitteeseen nls.febdok.no)
  • Usean käyttäjän verkkoversiossa voi tehdä SQL-tietokantamuunnoksen paremman toiminnan varmistamiseksi. Febdok on testattu Microsoft SQL -ohjelmistolla.

 

 

________________________________

TUKI

Ohjelman käyttöön liittyvät asiat:

palvelut@sahkoinfo.fi

Vaihde: 09 547 610

Matti Orrberg
Tekninen asiantuntija
matti.orrberg@sahkoinfo.fi
040 9220 675

Timo Ylinen
Tekninen asiantuntija
Timo.Ylinen@sahkoinfo.fi
045 635 7721


Esa Tiainen 
Tekninen johtaja
Esa.Tiainen@sahkoinfo.fi
041 453 4071

 
Ohjelman myynti: http://kauppa.sahkoinfo.fi/febdok

Sivuston alkuun

 

 

________________________________

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA